Puinruimen

PUINRUIMEN speelfilm, 45’

winnaar van de GOUDEN EEKHOORN 1984 voor de beste korte speelfilm

op het FESTIKON filmfestival Amsterdam

Puinruimen is een ontroerende schets van twee jonge meiden op weg naar bewustwording. De kijkers zullen geconfronteerd worden met een samenleving waarin jongeren voor zichzelf moeten opkomen, omdat ouders en omgeving het dikwijls laten alweten.

Eenzaamheid, verdriet en angst overheersen en de twee vriendinnen moeten knokken om die ele menten te oveiwinnen. Verzachtende omstandig heden en hulp zijn dikwijls niet aanwezig, maar Eelje en Janet hebben elkaar, gelukkig.

Puinruimen geeft een openhartig beeld van twee meisjes in konfrontatie met hun ouders, Janet als kind van gescheiden ouders en Eetje als kind van ouders die bij elkaar zijn en blijven.

Centraal in deze film staat de emotionele beleving en ontwikkeling van deze twee jonge hoofdrol- speelsters binnen het gezinsleven anno 1984.

De film plaatst kanttekeningen bij de positie die kinderen moeten innemen op een moment dat ouders besluiten uit elkaar te gaan óf voor de kinderen bij elkaar te blijven. Het blijkt dat ouders en kinderen dikwijls tegenovergestelde belangen hebben.

Anneke Hopmans i.s.m. Marcel Siegmund

Puinruimen met Janneke van Oijen en Nathalie Aarts.

Scenario Anneke Hopmans en Bob Entrop
Camera Bob Entrop
Geluid Marcel Siegmund
Muziek Toon Plasman
Art direction Wendi Bakker
Montage Bob Entrop
Productie Marcel Siegmund
Regie Bob Entrop, Anneke Hopmans
Producent SolFilm produkties
Lengte 45 min

PUINRUIMEN 1984 Speelfilm, 18 mm film, optisch geluid.

Prijs: f100,— excl. BTW. / verzending. Video: f501,— excl. BTW. / verzending.

DISTRIBUTIE: SolFilm produkties. BUITENLANDSE FESTIVALS: Malmö, Oberhausen, Gijon, Tomar en Laon.

BEGELEIDINGSMATERIAAL: Jongerenkrant, werkvel en affiche.

WINNAAR GOUDEN EEKHOORN voor de beste korte speelfilm 1984.

RECENSIES:

De Viva ”Deze film is de zoveelste geslaagde poging om allerlei hete hangijzers in het leven van jongeren bespreekbaar en zichtbaar te maken.”

Welzijnsweekblad ”Het goede van de film is dat het verhaal consequent van uit de optiek van het kind verteld wordt. Het hoogtepunt uit de film is een dialoog tussen twee vriendinnen, hier is de film grote klasse.”