Wie zijn wij:

SOL FILMprodukties produceert films en televisie programma’s (IKON, VPRO, NCRV, KRO, HUMAN, NTR, EO, regionale omroepen) die ergens over gaan, wat soms roeien tegen de stroom op is in omroepland. We gaan bewust niet mee in de hause om met BN-ers een programma of reality soap in elkaar te flansen en daarmee uitdrukking te geven aan een gebrek aan creativiteit.

Onze films hebben diepgang en gaan over mensen die werkelijk iets te vertellen hebben. We zoeken elke weer naar bijzondere onderwerpen en besteden veel tijd aan de visuele kant, wat onze filmachtergrond verraadt. De films vergen een lange voorbereiding maar iedere keer weer lukt het ons om projecten van de grond te tillen die te maken hebben met kwaliteit en het vertrouwen dat fondsen en sommige omroepen in ons hebben. We zijn er van overtuigd dat er een publiek is getuige de goede kijkcijfers en lovende pers. Als het aan ons ligt zullen we nog heel veel films maken over spraakmakende onderwerpen die een klein beetje kunnen bijdragen aan een betere samenleving.

SOL FILMprodukties is in 1979 begonnen met het produceren voor jongeren. In Nederland waren wij één van de eerste producenten, die jongeren (vanaf 13 jaar) als serieuze doelgroep zagen. Korte en lange documentaires, speelfilms, praatprogramma’s en dramaseries werden geproduceerd, die op vele nationale en inter­nationale filmfestivals werden vertoond en bekroond.

In 1989 (tot 2001) is begonnen met “TUSSEN ETEN EN AFWAS”, een programma waarin een kind telkens één van zijn ouders mocht interviewen. Zes en negentig con­fronterende onderwerpen kwamen aan bod die soms tot komische, maar ook emotionele uitzendingen hebben geleid. Zowel de pers als het publiek roemde unaniem de integere wijze waarop de mensen geportretteerd werden.

Meerdere malen is een aflevering ook de basis geweest van een aparte film of dramaserie.

IK HOU VAN LAWAAI, DE ANDERE KANT VAN DE TUN­NEL, GROTE LIEFDES BEGINNEN ALTIJD MET RUZIE, GRAFFITI en ON THE ROAD.

Na de succesvolle jaren van jongerenprogramma’s zijn we ons vanaf 2001 gaan richten op een bredere doelgroep met films over oud zijn en ouder worden,(o.m. de 60 delige reeks EEN CIJFER VOOR JE LEVEN), andere culturen (de Sinti en Roma cyclus), drijfveren van mensen (de 22 delige reeks EEN 2e CARRIERE), muziekfilms (MUZIKANTEN VOOR HET LEVEN en ZIGEUNERMUZIEK DOET PIJN).

Sinds 2011 werkt Bob Entrop samen met Raoul de Zwart onder de naam ENTROP&DEZWARTFILMS

Samen hebben ze o.m. VERBROKEN STILTE, NAAR DE BOEREN, IN HET SPOOR VAN DE POOLSE BEVRIJDERS, DE CANON VAN SCHEVENINGEN en de NIEUWE HOLLANDSE WATERLINE geproduceerd.