On the road

Een docu drama van Bob Entrop

In ON THE ROAD gaan Brechje en Robin per bakfiets door Nederland op zoek naar materiaal over dromen en life-style. De gespeelde scènes worden in hoog tempo afgewisseld door reportages en studioblokjes. Brechje is een levenslustige meid die met een open mind en een digitale fotocamera jongeren en volwassen kritisch aan de tand voelt. De verzamelde informatie wordt verwerkt in een internetsite die ze in opdracht voor elke aflevering maakt. Op haar zolder, met uitzicht op het centraal station van Amsterdam, voert ze het materiaal in, in één van haar zes gekleurde computers.

In elke aflevering ontmoet ze telkens opnieuw Robin, die vanuit ergens in de wereld (gemanipuleerd in de computer) komt en aan het eind weer naar nergens verdwijnt. Deze ontmoeting verloopt iedere keer hetzelfde, maar met een kleine variatie, zo ook met het afscheid. Robin is een flierefluiter die wel ziet wat er gebeurt en Brechje op zijn bakfiets mee laat rijden.

Op hun tocht krijgen ze steun van  GOMPIE. Gompie is een computerfiguurtje dat in een ei woont en als wijze raadgever optreedt. Soms gaat hij daarbij in discussie met Brechje en Robin.

Veelvuldig zal gebruik gemaakt worden van digitale beeld-effecten en manipulaties. Zo zal in de openingscene, als Brechje het nationaal monument op de Dam passeert, deze opstijgen, zal bijvoorbeeld de Euromast ineen storten en verandert de Ridderzaal in een spookhuis.

 

Scenario en camera Bob Entrop
Geluid Gertjan Miedema, Alex Booy
Licht Wietze Vos
Assistentie Bart van Peer
Art direction Ruud van Dijk
Setdresser Frank Bulthuis
Kleding Anne-Marie van Beverwijk
Make up Dorine Suykerbuyk
Computeranimaties Dennis Kleijn, Robert Kooij
Produktieleiding Miriam Burm
Muziek en mixage Jeroen Goeijers
Montage Xandra Schipperheijn, Bob Entrop
Regie assistentie Mariette Haverkamp
Productie Nicole Neefs
Productieleiding Dirk Schreiner
Eindredactie Lioni Schrederhof
Uitvoerend producent Anneke Hopmans
Producent en regie Bob Entrop
Geproduceerd door SOL FILMprodukties bv voor IKON TV
Speelduur 10 x 25 minuten