SAMEN STAAN WE STERK premiere

Op 3 februari gaat in de Nieuwe Veste in Breda deel 2 en deel 3 van het drieluik SAMEN STAAN WE STERK (voorheen BREDA IN AKTIE) in premiere. Plaatsbewijzen zijn te reserveren via www.ENTROP&DEZWARTFILMS.nl.

Een film van Bob Entrop (regie) en Raoul de Zwart (producent)

Bob Entrop, zelf in de jaren 1970 -1980 als Kritiese Filmer actief, brengt aan de hand van portretten van drie en twintig actievoerders, ondersteund door foto- en filmmateriaal, deze bijzondere tijd in beeld. Acties op de kunstacademie, de bezetting van de Enka en Sociale Academie, buurtacties, demonstreren voor Azania en tegen Franco, kruisraketten e.d., Vestzaktheater de Trapkes, de drugscene, kabouters, politiek, KWJ en het JAC, vrouwenhuis enz.
Een samenwerkingsproject met Stadsarchief Breda

GRAND PRIX voor GEDEELDE TROTS

GRAND PRIX: De film GEDEELDE TROTSregie Bob Entrop, heeft op het International Filmfestival GOLDEN WHEEL in Skopje, Macedonië de GRAND PRIX gewonnen. Dit jaar zullen er meerdere festivals volgen. Op dit festival hebben de films DE WITTE RAAF, EEN STUKJE BLAUW IN DE LUCHT en VERBROKEN STILTE, regie Bob Entrop al eerder de GRAND PRIX gewonnen.

Sinds 2011 is Bob Entrop gaan samenwerken met collega producent Raoul de Zwart in ENTROP&DEZWARTFILMS bv. Zij hebben inmiddels 40 films geproduceerd.

voor meer informatie www.entropendezwartfilms.nl

STRAATNAAM In navolging van andere Bredanaars die hebben bijgedragen aan het culturele klimaat van de stad Breda heeft de wethouder van OCW besloten om een straatnaam naar filmer Bob Entrop te noemen, die 45 jaar landelijk en internationaal zijn films bij een groot publiek onder de aandacht heeft kunnen brengen en dit nog lange tijd wil blijven doen.

kk