Ik hou van lawaai

Ik hou van lawaai

Een film van Bob Entrop

Hoe ziet de wereld eruit als je alleen kunt kijken met je neus, oren en handen. Hoe anders is dan de werkelijkheid. Maar bestaat die wel. Is het niet zo dat wij allemaal zelf kiezen wat we willen zien. Deze film vertelt het verhaal van Bas, die blind is en Brechje, beiden 15 jaar oud, die in Nederland en Singapore op zoek gaan naar hun verschillende werkelijkheid. Brechje maakt voor school een film over Bas. Ze doet dit op een heel directe en spontane manier, waardoor de kijker regelmatig aan het denken wordt gezet.

Scenario Bob Entrop
Camera Peter Brugman
Geluid Gertjan Miedema
Muziek Ton Plasman, 2 Unlimited
Montage Bob Entrop
Mixage Stephan Warnas
Productie Miriam Burm
Regie Bob Entrop
Geproduceerd door SOL FILMprodukties © 1993
Tv uitzending door IKON tv
Speelduur 80 minuten en 3 x 27 minuten
Opgenomen in Nederland en Singapore

Deze film werd financieel mogelijk gemaakt door o.m. IKON tv, CoBOfonds, Kinderpostzegels Nederland, Ministerie van VWS, Nationaal Revalidatiefonds, Diverse blindenfondsen, gemeente Breda, Singapore Airlines, Phoenix Hotel Singapore, e.a.

RECENSIES

” IK HOU VAN LAWAAI “

documentaire 3 x 25 minuten

Geproduceerd door SOL FILMprodukties voor IKON televisie

Samenstelling en regie Bob Entrop

Alledaagse gebeurtenissen en gewoontes van Bas zijn fascinerend vastgelegd. Het bijzondere aan de film is dat hij misschien nog meer vertelt over de ziende dan over de blinde. (De Gooi en Eemlander)

Een prachtig, heel informatief, ontroerend en zo nu en dan ook zeer humoristisch drieluik. (Algemeen Dagblad)

Een frisse kijk op blindheid. De kijker leert aardig wat over de kwaliteiten van blinde Bas. (Proviciale Zeeuwse Krant)

Een letterlijk hoogtepunt in de film is een vrije val uit een vliegtuig. Bas hoort dingen die Brechje niet hoort. (De Gelderlander)

Heel teder zijn de scenes waain Bas vertelt wat kleur voor emoties bij hem oproept en uitleg geeft hoe wolken eruit zien. Van deze momenten moet de film het vooral hebben. (De Zondagskrant voor Breda)

Ik hou van Lawaai is een intieme avonturenfilm over blindheid. Hoogtepunt van de film is een bezoek aan Singapore. (A.V. Journaal)

Originele film toont wereld van blinde jongen. Het spel is naturel, het lijkt of de akties en gesprekken spontaan ontstaan. (Het Schoolblad van de ABOP)

BEKROOND MET

KLEINE KINDERKAST beste non-fictie jeugd-televisieprogramma van 1994
(publieksprijs)

PRIJS VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP op het Europees Jeugd Filmfestival.1994
(van zowel vak- als jeugdjury)