Bob Entrop, fotograaf

Een filmer die het beeld als het ware even stil zet.

Bob Entrop toont zijn betrokkenheid bij mensen, wat heel duidelijk terug te zien is in zijn fotowerk. Door zijn filmachtergrond zijn het vaak foto’s die als korte serie een verhaal vertellen. Met name de wijze waarop hij kadreert verraadt een filmachtergrond. De oneindige mogelijkheden die je als fotograaf hebt om naderhand via de computer het beeld te manipuleren zijn tot op heden aan hem niet besteed geweest.

Hij maakt bijna altijd gebruik van bestaand licht, dit in tegenstelling tot zijn films. Als fotograaf van stills heeft hij vele films en televisie programma’s gepromoot. Hij is iemand die altijd een camera bij zich heeft en de wereld om hem heen door de lens bekijkt en vastlegt.

Landschappen, kunstfoto’s, portretten, journalistieke foto’s, reisfoto’s in kleur en zwart/wit, uit Canada, Costa Rica, Singapore, Indonesië, India, Thailand, Cambodja, Egypte, Algerije, Marokko, Zuid Afrika, Turkije, Italië, Griekenland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Noord Ierland, Duitsland, Tsjechië, Bulgarije, Rusland, Zweden, Finland, Hongarije, België en Nederland.

De prijzen van de foto’s zijn afhankelijk van de grootte en de lijst en met een gelimiteerde oplage.

Lijsten variëren tussen zilver, chroom, zwart, blauw, goud en hout. Elke foto zit in een gekleurd passe-partout.

Exposities: Breda, Zwolle, Weesp, Groningen