Een gevoel van meer

Een film van Bob Entrop

Een gevoel van meer is een verhaal van drie witte, twee zwarte jongens en drie witte meisjes die samen een fietsenstalling runnen. Peter is de informele leider en reageert op iedere vermeende racistische opmerking. Met name Frits heeft daar een handje van, weliswaar met een lach, maar toch. Eva is de vriendin van Peter, ze zit nog op school en is het naïeve, sexy blondje. Ramsley, een van de twee zwarten is een jongen waar iedereen prima mee op kan schieten. De andere, Iwan, doet zijn best om aardig te zijn maar komt niet altijd even sympathiek over. Karin zit nog op school en is een leuke vlotte meid die duidelijk voor haar mening uitkomt. En dan zijn er nog Annet, de jongste van de groep die nooit veel zegt en Gijs die zich in moeilijke situaties met zijn saxofoon terugtrekt.

Als op een dag het geldkistje wordt gestolen is dat aanleiding voor een aantal spannende en confronterende scènes, omdat al snel blijkt dat de dader één van de eens zo leuke groep moet zijn. De groep dreigt uit elkaar te vallen en met name Peter komt lelijk met zichzelf in de knoei.

Speciale prijs spel en regie, internationale jury van het Internationaal Filmfestival van LAON (Frankrijk) 1987

Met o.a. Noud Heijna, Lisette van Geldorp, Edwin Verkooyen, Juan Levenswaard, Patrick Muller, Jessica Mous, Anne Marie van As, Ralph Kâmena.

Scenario Anneke Hopmans, Bob Entrop
Camera Marc Felperlaan
Geluid Gertjan Miedema
Licht Beat Scheidegger
Muziek Toon Plasman
Art Direction Gerard Hoogland
Ronald van den Bersselaar
Montage Bob Entrop
Produktie Marcel Siegmund
Miriam Burm
Regie Bob Entrop
Producent SOL FILMprodukties. ©1986
Uitzending door de NOS

Speelduur lengte 65 min. 16 mm

Recensies EEN GEVOEL VAN MEER
“De film geeft voldoende stof om na afloopt nog even een boom op te zetten over het thema “klein racisme”.” (De Volkskrant)

“De makers zijn geslaagd om het verborgen racisme te laten zien waaruit racisme ontstaat.” (De Haagsche Courant)

“De “boodschap” is duidelijk en geeft voldoende stof tot nadenken.” (Het Parool)